Фронтално разположени

Фронтално разположени камини са монтирани по протежение на стената. Това е най-често срещаният вариант. От заглавието става ясно, че Фронтално разположените камини обикновено имат квадратен. или правоъгълен дизайн и са монтирани на стената.Особеност е, че повърхността им може да се разположи извън стените, така че камина може да бъде инсталирана във вече изградена къща. Желателно е стената по която се поставя камината да бъде направена от тухли. Ако е направена от дърво, има нужда от повече изолация. Инсталацията и монтаж на тези камини се характеризира с простота и лекота в разположението на стаята.

С други думи може да се инсталират почти а всяко място в стаята, най-важното е да има технически възможности. Например трябва да има комин. Ако камината е планирана в ранните етапи на строеж на къщата, или ремонта на апартамента, е възможно комина предварително да се монтира в стената, така че той да не нарушава общото художествено пространство. о правило, предни камини, определени някъде по средата на стената, за да се гарантира най-благоприятна циркулация на топлината в стаята.

Въпреки това  камината може да бъде разположена до един от ъглите или задната част на стаята, топлината ще се придвижи. Съществува голямо разнообразие от модели. Техния дизайн е твърде обширен.. Те могат да работят и в двата отворени и затворени. Размерът и вида на камината трябва да изберете, на базата общата площ на помещенията. Най-важното е, компетентно да изберете модела на камината като се обърне респект при решаване на енергийната ефективност и топлинни характеристики.

 

Фронталните камини могат да бъдат с отворени, или затворени огнища. Това зависи от избра на клиента. Затворената горивна камера предотвратява искри и тлеещи въглени да паднат от камината. Има модели със затворени камери оборудвани с врати от различни конфигурации, при които всяка затворена горивна камера лесно се превръща в открито огнище. Изборът на пещта, или по-скоро нейните врати и прозорци, ще зависи от изгледа на пламъка. Има голямо разнообразие от конфигурации на камери, които са идеални за тези случаи като: челно стъкло, с две, или три стъкла.

Comments are closed.