Барбекюта и пещи

Барбекюта и пещи датират от времето когато нашите предци са готвили  на огън. Това отнемало много време, но вкуса на месо, приготвени на открит огън  не може да бъде с нищо  заместено . Не толкова отдавна барбекю с пещ, виждахме само в чуждестранни филми. В днешно време много собственици направиха барбекюта, които станаха фокусна точка в двора на  къщата.

Освен очевидната функционалност, зоната на барбекюто може да се превърне в украшение към крайградски район. Може да украсява двора на къща, или дори на балкона в един градски апартамент.

Когато решите да се изгради барбекю ,или фурна, едно от първите неща, които следва да направите е да изберете подходящо място. Това може да бъде в центъра на градината, но нищо не пречи да се постави до стената на сградата. Такива месторазположения  се срещнат, но трябва да се знае, че дима може да причини замърсяване на фасадата.

Разбира се може да бъде поставени в лятна кухня, беседка или всяко друго място защитено от течения. Това е идеалното решение за всички, който обичат да направят удоволствие на гостите с месо, или риба печени на въглени.

Барбекюта и пещи трябва да внимавате да не се поставят в области, където има голяма вероятност от пожар. Затова трябва да се отчете силата и посоката на вятъра в района, за да не се разпространи дима и топлината в зона за отдих, сгради и детски площадки.

Comments are closed.